zondag 27 september 2009

Limburg boven ?

In de Belgische competitie zien we vandaag een verdeelde situatie.

STVV staat idd zeer mooi in de TOP6. Een onverwachtte maar verdiende plaats op basis van de eerste 6 speeldagen. Tegen buur Genk ging men een eerste keer onderuit deze competitie, tegen Westerlo opnieuw.
Geen probleem, niemand verwachtte van STVV dat men top 5 zou spelen. Niet de neutrale voetbalfan en ook niet de die-hard STVV fan.
Bij STVV wordt er ten minste gebouwd. Zowel op als naast het veld. Men is bezig een mooi stadion te zetten en trainer Brepoels bouwt naarstig aan een jong, talentvol en Belgisch STVV. Een perfecte mix tussen jong talent en meer ervaren spelers.
Voorzitter Duchâtelet loopt niet naast zijn schoenen. Soms doet hij wel rake uitspraken maar niet te pas en te onpas en steeds worden die ook onderbouwd. Een man die weet waar hij mee bezig is. Een man die liever een stapje meer zet en iets langer werkt dan verder te springen dan zijn stok lang is en dan voor heel België onderuit te gaan.

MAW een ploeg met een mooie toekomst.

Rac Genk daarentegen ...
In mijn eerste bericht op deze blog had ik het reeds over het ‘huwelijk’ tussen ‘de meest zichzelf overschatte trainer en de meest zichzelf overschatte club’. Na 8 speeldagen ziet het er naar uit dat ik gelijk krijg.
Ondanks, weer maar een keer, grote uitspraken lijkt het er nu al op dat Genk opnieuw ver onder de verwachtingen zal blijven.
De aangekondigde topspelers kwamen niet en diegene die kwamen blijken maar heel gewone spelers te zijn. Vaessen en Lemmens lijken de trouwe Genk fans weer maar eens een rad voor de ogen gedraaid te hebben.
Vanhaezebrouck blijkt, weer maar eens, enkel uit te blinken in het zoeken van uitvluchten. Uithalen naar eigen spelers, bestuur en zelfs de fans. Mensen die elke week betalen op naar zijn club te komen kijken en nu al jaren worden bedot. Mensen die zijn loon betalen!
Ook dit WE zegt hij dat de spelers eens voor de spiegel moeten gaan staan. Kan kloppen maar hijzelf mag dat ook dringend eens gaan doen.
Dat zogezegde sfeerstadion is meer dan ooit een betonnen bunker met slechte disco-effecten. Loeiharde muziek uit luidsprekers, vuurwerk en sfeergroepen die via megafoons tot sfeer oproepen ... dat heeft NIKS met sfeer in een voetbalstadion te maken!

MAW een ploeg die stilaan begint te beseffen dat helemaal niet is wat het al jaren pretenteerd te zijn, namelijk een topclub.

Alles komt terug zegt men wel eens.
Wel ook in het Limburgse voetbal lijkt dat dus te kloppen. De ‘traditieclub’ STVV komt inderdaad terug, terwijl een kunstmatig gecreëerde club als Rac. Genk stilaan lijkt weg te zakken.

3 opmerkingen:

  1. Hij zegt ten minste waar het op staat,

    moet pijn doen daar in het sfeerniksstadion :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat verstaat ge onder "een kunstmatig gecreëerde club"

    BeantwoordenVerwijderen