zondag 10 oktober 2010

Der 'Weltpokalsiegerbesieger'

Nog eens tijd om een filmpje te posten dacht ik.

Als ik door de actualiteit fietste van afgelopen weken kwam ik bij een filmpje uit van een zekere Kawasjima.
Een doelman die een knappe redding deed.  Driewerf hoera ! Japanners klikken daarvoor het filmpje al bijna 200.000 keer open. Waarom eigenlijk ? Een doelman staat er toch om reddingen te doen ?
Trouwens spijtig voor Sukkels Kring Lierse was het in een oefenmatch. In de competitie is Kawashima een van de meest gepaseerde doelmannen en moet steevast de bal uit de netten vissen. Die is dat niet gewoon he vissen in netten, in Japan vissen ze op walvissen en daarvoor gebruiken ze harpoenen.

Was het toeval dat ik net naar de CD van Skunk Anansie aan het luisteren was (een aanrader trouwens die Wonderlustre ), dat ik op enkele sites van FC St Pauli uitkwam.

100 jaar geleden opgericht, uitgegroeid tot 'DE' cultclub van Duitsland en dit seizoen de revelatie van de Bundesliga, een van de sterkste competities in Europa.

Geen Patje krimson of Jantje Smit gedoe voor de match, ook geen West-Vlaamse 'welgemeende fuck you', maar wel Hell's Bell's van AC/DC.

Hun bijnaam, 'Die Kiezkicker', hun kleuren 'bruin-wit' en hun logo is een piratenhoofd ofwel 'Totenkopf'

Wat me ook opviel was een zekere gelijkenis (niet 100% maar toch) met KV Mechelen.
Hun You'll never walk alone is legendarisch in Duitsland en daarbuiten.
Winnen of verliezen is minder belangrijk, het is de sfeer rond de wedstrijd die telt.
Tot 30 minuten na de match zit het (kleine) Millerntor-stadion nog nokvol. Pas op in Hamburg wil dat zeggen 24.000 man ! Een stadion waar de fans bijna letterlijk op het veld zitten.
De spelers doen steevast hun ereronde.

En nog een gelijkenis, in 2000-2001 toen het dreigde falikant af te lopen waren het de fans die de club mee overeind hielden met hun 'Retteraktion'. De club zakte wel dieper weg, zelfs tot de 'Regional Liga Nord', maar vandaag staan ze terug waar ze thuishoren.

Een andere bijnaam die ze kregen was 'Weltpokalsiegerbesieger', die maten ze zichzelf toe nadat ze Bayern Munchen (toen winnaar van de 'Weltpokal') versloegen met 1 - 0. Misschien wel hun grootste prestatie ooit. Versloeg KV Mechelen niet ooit het grote (?) AJAX als klein debutantje in de EC2 ?
Met welke score zeg je ? 1- 0 ? Weer een gelijkenis dus.

In ieder geval geen club als 18 in een competitie. Hun officiƫle site vind je hier http://www.fcstpauli.de/

En het beloofde filmpje krijg je ook nog, 2 zelfs !





Geen opmerkingen:

Een reactie posten