zondag 5 december 2010

Veldver(w)arming

Vorig seizoen schakelde men in de Belgische hoogste voetbalafdeling over op een nieuw systeem:
16 ploegen, play-off systeem en ... kerstvoetbal !!

Dat laatste werd door De Witte opgehemeld als een 'geschenk uit de hemel' !
De voetballiefhebber zou geen enkel WE zijn geliefde spelletje nog moeten missen.
De spelers zouden voor spektakel zorgen tijdens de feestdagen. Hij was zelfs zo arrogant de Belgische pintjesliga te gaan vergelijken met de Premier League !!

Het 2e seizoen is amper halverwege ... en de 2e ramp op rij is zich aan het voltrekken !

De vrees door velen dat winterweer wel eens roet in het eten zou kunnen gooien werd jaren terug door de heren bobo's weggelachen.

Wat stelden men de voetbalfan voor:
  • Veldwerwarming was DE oplossing ! Ze verplichtte het dan ook voor de ploegen uit de 1e afdeling.
  • Uitgestelde wedstrijden zouden onmiddelijk resulteren in een forfaitnederlaag voor de thuisploeg. Met uitzondering van overmacht.
  • Velden zouden ruim op voorhand worden gekeurd. Zo zou men voorkomen dat voetbalploegen en fans onnodige verplaatsingen zouden maken
Wat zien we vandaag?
  • Dat de natuur nog steeds zijn ding doet ! Veldverwarming op of veldverwarming af !
  • Dat veldverwarming niet werkt om besneeuwde velden vrij te krijgen. In tegendeel zelfs, veldverwarming is uit den boze bij sneeuwval !!
  • Dat men in Charleroi er zich gewoon geen sneeuwbal van aantrekt. Men 'vergeet' een 'thermisch deken' te bestellen, de warme luchtblazers worden pas in de zomer geleverd, en trouwens ook dat 'thermisch deken' werkt toch niet boven een laag sneeuw (net als ander type veldverwarming) !
  • Speeldag 18 en er zijn al minstens 4 matchen van 3 verschillende speeldagen uitgesteld
  • Men heeft geen uitwijkmogelijkheden om inhaalmatchen te organiseren, en als men die wel heeft dan vallen die in het water omdat men uitgerekend die dag nog moet beslissen dat men gaat herspelen of een forfait gaat uitspreken !
  • Dat men reeds 2 maal verschillende duizenden fans de weg op stuurt om dan luttele ogenblikken voor de wedstrijd te beslissen om af te lassen. Nog pijnlijker ... 2 maal met dezelfde fans !!
Maw, naast dat flutsysteem van 16 ploegen met play-offs waar geen meerderheid voor bestaat onder de ploegen uit de Jupiler League (!!)  is ook 'kerstvoetbal' één grote mislukking !!

Anderlecht dreigt met het opzeggen van de solidariteit onder de clubs en De Witte vreest een clash ? Janken dat de FIFA voor het grote geld koos bij het toekennen van het WK2018 en WK2022 ?

Solidariteit onder de clubs ??
Zo lang de kleintjes  het gat van De Witte en Van Holsbeeck likken is er blijkbaar solidareit volgens hen !
Maar daar stopt het dan ook !

De 'kleintjes' hebben echter overschot van gelijk !!
Geen enkele belofte hebben de heren van de G5 kunnen waarmaken !
  • Er komt niet meer volk kijken
  • Er is niet meer spektakel, op enkele beenbreuken na
  • We zien geen kerstvoetbal, enkel schertsvoetbal
  • De Belgische competitie zakt gewoon verder weg in het moeras
  • Belgische clubs kunnen nog steeds niet mee op Europees niveau
Enkel aan hun (!!) grote geld, daar hebben zij wel aan gedacht !
Een pot die de ketel verwijt ...

2 opmerkingen:

  1. Ik kan me grotendeels vinden in je uitlatingen, maar men heeft nooit beweerd dat veldverwarming iets kan doen tegen sneeuwval. Het zorgt er enkel voor dat de ondergrond niet bevroren is. Sneeuw zal er altijd geruimd moeten blijven worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veldverwarming is complete waanzin. In tijden dat iedereen zit te isoleren en de verwarming lager zit te zetten om toch maar een grammetje C02 te besparen orakelt den bond dat we met z'n alle GRAS MOETEN GAAN WARM HOUDEN!!! Elke megawatt die in zo'n veld wordt gepompt is een pure schande. Zorg voor een zinnige competitieformule MET uitwijkmogelijkheden en al dat gesmos met energie wordt overbodig.

    BeantwoordenVerwijderen