zaterdag 24 oktober 2009

Gegokt en verloren !

De zaak Ye opgelost ?

Schijn bedriegt zo blijkt nu !

Blijkbaar zit er een Belgische 2e klasser mee verwikkelt in een enorme Europese (gok)fraudezaak. Volgende maand zou extra informatie worden vrijgegeven, maar nu reeds heeft de bond bevestigd dat er inderdaad een dossier bestaat rond een Belgische club. Het gissen kan beginnen ...of is al bezig. Of moet ik zeggen ‘het gokken kan beginnen ?’

Het ergste is dat, als je een beetje begint na te denken, geen enkel probleem hebt om mogelijke clubs te vinden. Je kan bijna moeiteloos een top 10 opstellen !

De uitspraak dat het Belgische voetbal opnieuw ‘zuiver’ zou zijn is blijkbaar niet meer dan een wilde gok. Gegokt en verloren !

Dat de gokwereld de voetbal in zijn greep heeft wordt elk jaar wel ergens duidelijk. Niet enkel in Belgiƫ trouwens. Tegenwoordig moet je gewoon naar de CL kijken. In de topper van vorige week stonden 2 clubs tegenover elkaar met dezelfde shirtsponsor ... een gokbedrijf !

Niet enkel de ‘gewone’ man in de straat gokt, ook de clubs zelf! Zo ook in Nederland, wat nochtans vaak als voorbeeld wordt genomen voor BelgiĆ«. Zij zouden het allemaal zo veel beter doen. Het resultaat blijkt ietsje anders te zijn: kampioen AZ, topper Feyenoord, would be topper Vitesse, Limburgs glorie Roda JC, kneusje Willem II en klein duimpje RKC ... allemaal gokte ze door nieuwe stadions te zetten, zwaar te investeren ... en nu staat het water hen aan de lippen ! Gegokt en verloren !

En wie ten slotte ook gokte was een zekere koekjesbakker enkele jaren terug. Hij stak een fortuin in een club met vele miljoenen schulden. Toen het verkeerd liep vroeg hij raad aan een papegaai, een Afrikaanse tovenaar en een Nederlandse coach.

3 keer gegokt ... en 3 maal verloren !!!

2 opmerkingen:

  1. Over de Willy geef ik u volkomen gelijk op de ganse lijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat er nog niet vermeld staat zijn de clubs die in zee gegaan zijn met die 'louche' buitenlandse investeerders.
    Volgens mij gaan daar ook nog lijken uit de kast vallen.
    Als het te warm wordt onder die mannen hun voeten laten ze gewoon alles vallen en trappen het gewoon af.

    BeantwoordenVerwijderen