vrijdag 9 oktober 2009

Mexicaanse griep

De ‘Mexicaanse griep’ slaat nu ook in toe in het Belgische voetbal.

3e klasser Racing Mechelen lijkt het eerste, en hopelijk ook laatste, slachtoffer te worden.

De overheid had nochtans gevraagd voorzichtig te zijn en preventieve maatregelen te nemen. Racing deed net het omgekeerde en haalde de Mexicanen met veel bombarie binnen. De voorzitter zat afgelopen zomer fier met een groen-witte sombrero te poseren op hun tribune (of wat er moet voor doorgaan)

Racing kampeert al een hele poos in 3e klasse en had al vaak de ambitie terug te keren naar 2e. Nooit konden ze echter die ambitie waarmaken. Afgelopen seizoen sneuvelde Racing in de eindronde na ook in de beker een mooi parcour te hebben afgelegd.
Racing maakt afgelopen zomer echter een scherpe bocht. Het ging in zee met het Mexicaanse ‘Cesifut’ nu ook gekend in België als ‘Cesiflop’.
Zoals zo vaak in dergelijk geval, werden alle gelijkenissen met het ‘Ivoriaanse’ Beveren en ‘Egyptische’ Lierse van tafel geveegd. Racing zou Racing blijven.

Enkele maanden later lijkt het echter nog veel erger te zijn dan ooit het geval was bij Beveren en Lierse.

Ondanks grootspraak vooraf staat Racing in de kelder van het klassement. Het dozijn (meteen enkele meer dan aanvankelijk verwacht) Mexicanen blijken niet allemaal een basisplaats te kunnen afdwingen. Dit laatste zeer tot ongenoegen van de Mexicaanse investeerders. Dat die enkel hun spelers willen laten spelen is ondertussen overduidelijk. Trainer Van Acker tracht tot vandaag nog weerstand te bieden maar loopt duidelijk ‘in de weg’ van de nieuwe bewindvoerders. Toen hij enkele weken geleden enkele Mexicanen aan de kant hield, kregen we een uitbraak van de griep die alle Mexicanen trof. Racing moest met een noodploeg de wei in. Gelukkig voor hen kon je dat niet afleiden uit het resultaat. Enkele dagen later bleken ze allemaal terug genezen. Uitgerekend nadat er een onderhoud plaatsvond tussen Racing en Cesifut waarop de plooien weer eens werden glad gestreken. Bleek dat even een goed vaccin te zijn!

Dat die plooien helemaal niet zijn gladgestreken bleek deze week nog maar eens. Racing ontving een fax waarin gevraagd werd Van Acker te ontslaan.

Een nieuwe uitbraak dreigt. Deze keer niet bij de Mexicanen maar bij de Racing aanhang zelf.

Geen paniek ! Groot is het risico niet, Racing is nu niet meteen een grote publiekstrekker. De tribunes blijven ook na de grote aankondigingen van afgelopen zomer grotendeels leeg.

Dit in tegenstelling tot bij de buren. Daar galmen steeds luider de slogans als ‘al wie niet springt is Mexicaan’ en ‘Racing Mexicaneuh ...’ van de trappen.

Och zo lang de fans van de tegenstander nog geen populair deuntje over een vies beestje oprakelen valt het nog wel mee zeker ...

'Racing' in de clubnaam ... dat kan nooit goed komen ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten