dinsdag 18 augustus 2009

Met 10 in de 'Top 6' ?

3 speeldagen ver en het is duidelijk dat de strijd voor de laatste plekjes in de top 6 een bikkelharde strijd gaat worden.
Ploegen als een Westerlo, Lokeren, GBA, Cercle en Genk, ploegen die daar verwacht werden, komen moeilijk uit de startblokken terwijl een Mechelen en STVV, ploegen die eerder lager werden verwacht, meteen bewijzen niet te moeten onder doen.

KV Mechelen

KV Mechelen stuntte een eerste keer dit seizoen. Winst tegen Brugge, met 10 tegen 11 en opnieuw goed voetbal. Het geheim werd breed uitgesmeerd in de kranten. Ondanks een, overigens terechte, rode kaart voor Wouter, speelde KVM ‘vranck en vrij’ verder. De 11e man werd vervangen door 11900 vervangers. Club stond erbij en keek ernaar.
De waarheid is natuurlijk dat Mechelen gewoon een goede ploeg heeft.
Maes en Van Hoof doen daar al jaren een schitterende job. Zonder grote bedragen te spenderen, zonder grootspraak maar wel met jonge en beloftevolle spelers. Hun ‘sterkhouders’ zouden vertrokken zijn maar vandaag lijken mannen als een Mununga, Nong, Chen, Ivens, Van Hoevelen ... die rol moeiteloos over te nemen.
Malinwa heeft geen uitschieters, maar een grote groep van meer dan degelijke, zeg maar goede, 1e klasse spelers en vooral een uitstekende mentaliteit.

Brugge lijkt wel de tegenpool. Waar zaten hun ‘sterkhouders’ ? Blondel vond het nodig Vrancken terecht te wijzen. Als er 1 man zaterdagavond in de wijde Mechelse omgeving rondliep die beter zweeg dan was hij het wel. Uitgerekend Blondel had de vorige jaren een patent op dergelijk acties. Akpala bewees enkel dat Brugge een goede Sonck mist. Die zit weg te kwijnen op de bank en moet in de krant lezen dat Club 1,2 mio euro veil heeft voor een mogelijke vervanger. Waar waren Daerden, Dirar en Odjidja ?

Volgende week is het uitkijken naar Westerlo – Genk. 2 ploegen die alle moeite van de wereld hebben om hun motor aan de praat te krijgen. Vooral in Genk zal de zenuwachtigheid weer toeslaan. Het 3e opeenvolgend mislukt seizoen dreigt. Vergeet niet dat Vaessen van zichzelf denk een topploeg te hebben. Enkel Vanhaezebrouck lijkt dat de afgelopen weken gemerkt te hebben. Zelfs de trouwe Limburgse fans haken af. Een 3 punter is meer dan ooit nodig om het vertrouwen wat de herstellen maar dat is vlugger gezegd dan gedaan in ‘’Tkuipje’.

Trouwens die overwinning is ook meer dan welkom bij Cercle, GBA, Lokeren en Kortrijk. Ook daar dreigt een 'mislukte' start !

Premier League

Het was ook uitkijken naar de aftrap van de Premier League. En het moet gezegd, wie de Belgen volgde kreeg meteen spektakel. Vermaelen, 90 minuten in de ploeg bij Arsenal, veegde Fellaïni en ploegmaats los van de mat. Een droge 1 – 6, een uitslag die normaal nooit mag voorkomen. Een tegenstander mag dan nog sterker zijn, thuis mag je nooit met dergelijk verschil onderuit gaan ! Er is nog altijd zoiets als het eergevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten