donderdag 13 augustus 2009

Zeilen

Laat ons er deze keer even ‘aan de wal ...’ van maken

Het gaat namelijk over zeilen. Ook een sport, topsport zelfs.

In Nederland is er een 13 jarig meisje dat, helemaal alleen, de wereld gaat rondzeilen. Dat is toch haar plan. Toen ik dat bericht hoorde kwam dat eerst niet echt geloofwaardig over. Ik verwacht, nog steeds trouwens, één van de dagen het bericht dat het om één of andere stunt gaat.

Een 13 jarig meisje helemaal alleen de wereld rond. Tja, ALS ze het haalt dan zal ze inderdaad een enorme ervaring rijker zijn. Zal ze meer geleerd hebben dan ze op diezelfde periode op een school ooit kon leren. Maar hoe groot is de kans dat ze het gaat redden ?

De reacties op het bericht zijn enorm uiteenlopend.

Ik vind de reactie van haar ouders eigenlijk nog ongeloofwaardiger dan het plan zelf.

Zo vinden ze dat er niet veel verkeerd kan gaan ... En wat dan in verband met stormen, orkanen, tyfoons, ... er varen terug piraten op de wereldzeeën die zelfs oceaanreuzen kapen. Er zijn ijsbergen, zwemmen walvissen en haaien. Is het in een haventje altijd zo interessant om, als 13 jarig meisje, alleen rond te lopen ?
De ouders zeggen dat ze over ‘satteliet-telefoon’ beschikt en dat ze met het vliegtuig snel ter plaatse kunnen zijn. Maar als je een vlucht richting ‘andere kant van de wereld’ neemt dan praat je al vlug over > 12 uren vliegen. Enkel in het geval dat het een rechtstreekse vlucht is ! En dan moet je nog naar de luchthaven, zoekactie ... Trouwens midden op de oceaan zijn geen luchthavens.

24u zijn vlug voorbij in zo’n geval. En 24u is nu niet meteen ‘snel’ , toch niet in een noodgeval.

Maar wie zijn wij om dit plan af te keuren. Blijkbaar zien instanties als ‘Nederlandse raad van de kinderbescherming’ en het ‘Nederlands watersportverbond’ geen problemen. Deze laatste stelt dat iemand die het kanaal kan oversteken ook de wereld rond kan.

Wel ik zal haar tocht in ieder geval met interesse volgen. Ik denk niet dat ik de enige zal zijn.

Als het verkeerd gaat zal de kritiek gigantisch zijn, als het lukt zal ze een heldin zijn ... maar dan schuilt meteen het volgende gevaar ...

Wat is de volgende stap ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten